Schär Mix B Bread-Mix Mąka bezglutenowa do wypieku chleba 1 kg

Nowy produkt

15,49 zł

8008698004845

szt

Dr. Schär AG / SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall / Postal (BZ)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dr. Schär AG / SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall / Postal (BZ)
www.schaer.com
Idealna mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba, bułek oraz pizzy.
Chleb foremkowy

Składniki ogrzać do temperatury pokojowej.

Składniki: 500 g mieszanki Schär Bread-Mix, 10 g drożdży suchych lub 10 g drożdży świeżych, 500 ml wody, 8 g oleju, 8 g soli.

Przygotowanie: Wymieszać w misce mieszankę „Schär Bread-Mix" z suchymi drożdżami i dodać wodę. W przypadku świeżych drożdży rozpuścić je najpierw w wodzie i wlać do mąki. Wymieszać ciasto plastikową łyżką, dodać sól i stopniowo dodawać olej. Wyrabiać ciasto około 8-10 minut, aż nabierze jednolitej konsystencji (przy użyciu miksera ze średnią prędkością można skrócić czas wyrabiania do 4-5 minut). Wyłożyć ciasto do formy wysmarowanej olejem i obsypanej mąką i wygładzić powierzchnię. Przykryć formę wilgotną tkaniną i pozostawić ciasto w ciepłym miejscu tak długo, aż objętość wzrośnie prawie dwukrotnie (ok. 30 min). Na dnie piekarnika ustawić żaroodporne naczynie wypełnione wodą i rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C. Aby uzyskać złotobrązową skórę, za pomocą pędzla posmarować powierzchnię chleba mieszaniną jajka i mleka lub oleju. Piec przez 50 minut. Podczas pieczenia nie otwierać piekarnika. Wyjąć świeżo upieczony chleb z formy i odstawić na kratce do wystygnięcia.

Bułki lub pizza

Składniki ogrzać do temperatury pokojowej i nagrzać piekarnik do podanej temperatury.

Składniki: 300 g mieszanki Schär Bread-Mix, 10 g drożdży suchych lub 15 g drożdży świeżych, 12 g oliwy z oliwek, 200 ml letniej wody, szczypta soli.

Przygotowanie: Rozrobić wszystkie składniki, aż powstanie gładkie ciasto. Wyłożyć ciasto na stół i ugniatać dłońmi lekko pokrytymi mąką. Bułki: Formować bułki jednakowej wielkości, wyłożyć blachę papierem do pieczenia i ułożyć na niej bułki. Przykryć zwilżoną tkaniną i odczekać, aż bułki dwukrotnie zwiększą swój rozmiar. Piec w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 25 minut na środkowym poziomie. Pizza: Rozciągnąć ciasto na blasze wysmarowanej oliwą, przykryć zwilżoną tkaniną i odczekać 40 minut. Następnie wyłożyć według upodobania pomidorami, mozzarellą itp. i piec w piekarniku w temperaturze 220°C przez około 35-40 minut na środkowym poziomie.

Przepis na chleb foremkowy można wykorzystać także w przypadku automatu do pieczenia chleba. Wybrać program podstawowy, który trwa około 3,5 godziny. Zwrócić uwagę na maksymalną pojemność automatu do pieczenia chleba. Więcej świetnych przepisów znajdziesz na www.schaer.com
Mąka bezglutenowa do wypieku chleba.
Winkelau 9
39014 Burgstall / Postal (BZ)
Może zawierać soję. BEZ LAKTOZY.
Jednostka miaryszt
Gluten: Nie zawiera
Laktoza: Nie zawiera
Łubin: Zawiera
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
skrobia kukurydziana
mąka ryżowa
białko łubinu
dekstroza
błonnik jabłkowy
substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza
sól
100 g
wartość energetyczna1461 kJ
wartość energetyczna345 kcal
tłuszcz1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,3 g
węglowodany77 g
w tym cukry4,0 g
błonnik6,1 g
białko3,7 g
sól1,0 g

Wymiar liczbowy: 1
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg

Producent: Schär