1 porcja** zawiera: 2037 kJ 486 kcal 24%*
w 100 g: 608 kJ/145 kcal
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja dania = 335 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Kompozycja warzyw i orientalnych przypraw do potrawy chińskiej.
Przygotowane z marchwi uprawianej z pasją
starannie suszonej i umiejętnie łączonej z przyprawami
Sprawdź na www.knorr.pl
Przygotuj:
400 g piersi z kurczaka
300 g ryżu
3 łyżki oleju
300 ml wody
Sposób przygotowania:
1. Kurczaka pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na niewielkiej ilości oleju.
2. Fix dokładnie wymieszaj z 300 ml zimnej wody i dodaj do mięsa. Zagotuj całość, mieszając od czasu do czasu.
3. Fix z mięsem duś na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 10 minut. Jeśli potrawa będzie zbyt gęsta, dodaj trochę wody i ponownie zagotuj. Danie podawaj z ugotowanym ryżem.
Rada: Idealne połączenie może stworzyć Fix z mrożonymi warzywami w stylu orientalnym. Wystarczy podsmażyć warzywa na patelni i je dodać
Odwiedź: www.przepisy.pl
Fix Do potraw chińskich
Może zawierać mleko, jaja i gorczycę.
Seler: Zawiera
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Wielkie litery
Barwniki: Nie zawiera
konserwanty: Nie zawiera
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Bez dodatku glutaminianu sodu.
skrobia
marchew (14%)
sól
sos SOJOWY (w tym PSZENICA)
aromaty
SELER
maltodekstryna***
tłuszcz palmowy
papryka zielona i czerwona (5,4%)
grzyby chińskie (2,5%)
hydrolizowane białka roślinne
imbir (1,5%)
curry (kurkuma, pieprz cayenne, imbir, kmin, pieprz czarny, kolendra, liść laurowy, lubczyk)
cukier
pędy bambusa (1%)
por
papryka mielona
kmin
sok z cytryny
pieprz cayenne
***maltodekstryna: ze skrobi ziemniaczanej, kukurydzianej lub ryżowej
| 100 g Fixu | 100 g przygotowanego dania | 1 porcji** dania | %* w porcji** |
---|
Energia | 1345 kJ/319 kcal | 608 kJ/145 kcal | 2037 kJ/486 kcal | 24% |
Tłuszcz | 4,5 g | 3,6 g | 12 g | 17% |
w tym kwasy nasycone | 2,2 g | 0,6 g | 2 g | 10% |
Węglowodany | 56 g | 19 g | 64 g | 25% |
w tym cukry | 13 g | <0,5 g | 1,4 g | 2% |
Błonnik | 7,4 g | 0,6 g | 2 g | |
Białko | 8,9 g | 8,7 g | 29 g | 58% |
Sól | 13 g | 0,45 g | 1,5 g | 25% |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | | | | |
**1 porcja dania = 335 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji. | | | | |
Wymiar liczbowy: 39
Cechy: bez konserwantów, barwników i dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 39
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji.
Producent: Knorr
Unilever Polska Sp. z o.o.
ul. Domaniewska 49
02-672 Warszawa
Infolinia: 801 109 387 - całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Unilever Polska Sp. z o.o.
skr. poczt. 315
00-987 Warszawa 4
"Knorr"
Odwiedź: www.przepisy.pl