E. Wedel Kakao z Ghany ciemne 80 g

Nowy produkt

6,29 zł

78,63 zł / kg

5901588078502

szt

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Po więcej przepisów wejdź na stronę www.wkuchnizwedlem.wedel.pl
Wedlowskie kakao, powstałe z ziaren kakaowca pochodzących z Ghany. Ziarna kakaowca z Ghany są cenione ze względu na swoją wysoką jakość, a powstały z nich proszek kakaowy ma czekoladowy posmak. Doskonałe do picia, jak również do wypieków i wszelkiego rodzaju deserów. Nadaje potrawom wyjątkowy, nie zapomniany smak. Wypróbuj przepis, który znajduje się na opakowaniu lub wykorzystaj nasze ciemne kakao w swojej ulubionej recepturze!
Prosty przepis

Przepis na babeczki z kremem czekoladowym i migdałami

Składniki na babeczki
125 g miękkiego masła
165 g drobnego cukru
2 jajka
190 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
125 ml mleka
migdały w płatkach do dekoracji
Produkty E. Wedel
90 g Czekolady Klasycznej Gorzkiej 64 %
2 łyżki Kakao z Ghany Ciemnego

Przygotowanie babeczek
Piekarnik rozgrzej do 160°C. Czekoladę przełóż do rondelka i cały czas mieszając, rozpuść na niewielkim ogniu. Masło i cukier przełóż do dużej miski i mikserem ubij je na puszystą, kremową masę. Pojedynczo dodawaj jajka, cały czas ubijając. Następnie dodaj mąkę przesianą razem z kakao oraz proszkiem do pieczenia i ubijaj na niskich obrotach.
Dodaj roztopioną czekoladę oraz mleko i dokładnie wymieszaj drewnianą szpatułką. Ciasto nakładaj do foremki na muffinki z 12 dziurkami wyłożonymi papierowymi papilotkami. Piecz 20-25 minut.
Wystudź na kratce. Całkowicie wystudzone babeczki posmaruj kremem (możesz użyć rękawa cukierniczego) i udekoruj płatkami migdałów. Migdałów możesz użyć jako posypki lub wbijać je w krem tak, aby każda babeczka przypominała małego jeżyka.

Składniki na krem
125 ml śmietanki 30 %
70 g masła
Produkty E. Wedel
250 g Czekolady Klasycznej Gorzkiej 64 %
lub Lekko Gorzkiej 50 %

Przygotowanie kremu
Składniki kremu przełóż do metalowej miski i podgrzewaj w kąpieli wodnej (na garnku z niewielką ilością gotującej się wody) mieszając, aż powstanie gładka masa.
Odstaw do całkowitego wystudzenia, a następnie ubij mikserem na puszysty krem.

! Pamiętaj, żeby jajka miały temperaturę pokojową. Krem nie zważy się, a babeczki pozostaną puszyste.

Łatwy i szybki przepis na czekoladowe babeczki, które zawsze się udają!
Dodatek kremu i migdałów w naszej propozycji sprawia, że ten prosty deser wygląda bardzo efektownie i apetycznie.
Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu.
Może zawierać mleko, zboża (gluten), soję.
Jednostka miaryszt
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
regulator kwasowości (węglan potasu)
Zawiera 11 % tłuszczu kakaowego
Może zawierać: zboża zawierające gluten, mleko, soja
Wartość odżywcza 100 g*
Energia1298 kJ8 400 kJ
Energia310 kcal2 000 kcal
Tłuszcz11 g70 g
w tym kwasy nasycone6,9 g20 g
Węglowodany11 g260 g
w tym cukry0,5 g90 g
Błonnik34 g-
Białko23 g50 g
Sól0,05 g6 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).

Wymiar liczbowy: 80
Cechy: wysoka jakość
Rozmiar opakowania: 80
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: LOTTE Wedel sp. z o.o.

LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska
www.wedel.pl
www.czekolada.pl
Infolinia konsumencka
801 811 011
Opłata według taryfy lokalnej.