Propozycja przygotowania do spożycia: do filiżanki wsypać jedną łyżeczkę kakao (około 3 - 6 g) i 2 łyżeczki cukru. Dokładnie wymieszać z niewielką ilością wody lub mleka, a następnie dodać gorące mleko i zamieszać.
Przechowywać w suchym miejscu.
Znajdź nas:
www.kruger.pl/wiecejprzyjemnosci/
Facebook: Facebook: Kruger.WiecejPrzyjemnosci
Instagram: kruger.pl
Podziel się z nami swoim przepisem na ciasto z użyciem Krüger Familijne Kakao Extra Ciemne i wyślij nam swój autorski przepis ze zdjęciem na adres: marketing@kruger.pl. Najciekawsze przepisy opublikujemy na naszym instagramie lub FB.
Produkt odpowiedni dla wegan.
Brownie z migdałami
Składniki:
- 1 szklanka masła pokrojonego w kostkę
- 1/4 szklanki Krüger Familijne Kakao Extra Ciemne
- 1 szklanka wody
- 2 filiżanki mąki uniwersalnej
- 2 szklanki cukru
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 szklanki maślanki
- 2 duże jajka o temperaturze pokojowej
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Polewa:
- 1/2 szklanki masła pokrojonego w kostkę
- 1/4 szklanki Krüger Familijne Kakao Extra Ciemne
- 1/4 szklanki maślanki
- 3-3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- sól kuchenna
- 3/4 szklanki posiekanych migdałów
Przygotowanie:
- W dużym rondlu zagotuj masło, kakao i wodę.
- W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 350°.
- W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i sól.
- Dodaj mieszankę kakaową i maślankę. Dobrze wymieszaj.
- Wbij jajka, wanilię. Wlej do natłuszczonej i posypanej mąką blaszki.
- Pieczemy do zastygnięcia, 20 minut.
- Przygotowanie polewy: roztopić masło z kakao i maślanką.
Dodaj cukier wanilię i sól. Rozłóż na ciepłym cieście. Udekoruj migdałami
Familijne kakao extra ciemne w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu.
Możliwa obecność
MLEKA.
PRODUKT BEZGLUTENOWY.