Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ryż basmati z ryżem dzikim to doskonałe połączenie śnieżnobiałych ziaren ryżu basmati z ciemnobrązowymi ziarnami ryżu dzikiego. Jest atrakcyjnym dodatkiem do wykwintnych dań. Posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów.
Spróbuj również:
Sonko Ryż 3 kolory
Sonko Ryż parboiled
Sonko Ryż biały
Ryż basmati z ryżem dzikim
ryż biały długoziarnisty - basmati (92%)
ryż dziki (8%)
| na 100 g | na porcję* |
---|
Wartość energetyczna | 1548 kJ | 777 kJ |
Wartość energetyczna | 365 kcal | 183 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 0,9 g | 0,5 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 0,1 g |
Węglowodany, w tym: | 79,5 g | 39,8 g |
- cukry | <0,5 g | <0,5 g |
Błonnik | 1,0 g | 0,5 g |
Białko | 9,1 g | 4,6 g |
Sól | <0,01 g | <0,01 g |
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu. | | |
* Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 135 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli | | |
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Pakistan - PK, Indie - IN, Stany Zjednoczone - US
nr 1 w Polsce*
*Liderem wśród produktów markowych w segmencie ryżu w Polsce jest Sonko (Ac Nielsen, VIII 2019 r.)
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 8 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
Gotować we wrzątku: Ilość wody w garnku dobrać tak, by woreczek był cały zanurzony. Wodę zagotować. Woreczek włożyć do wrzątku. Wodę można lekko posolić. Gotować pod przykryciem około 12 minut. W zależności od preferowanej konsystencji ryżu czas gotowania można wydłużyć lub skrócić. Wyjąć woreczek, przepłukać w zimnej wodzie, odsączyć, rozerwać woreczek wzdłuż drobnej perforacji i wysypać ryż na talerz. Od temperatury otoczenia
Producent: Sonko Sp. z o.o.
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Poland
Do zobaczenia na:
www.sonko.pl
Facebook: /sonkodbajosiebie
Instagram: /sonkodbajosiebie