Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Ziemniaki to popularny dodatek do mięs i wielu potraw tradycyjnej kuchni polskiej. Przyprawa do dań z ziemniaków Kamis jest kompozycją ziół i przypraw, dzięki której potrawy z ziemniaków zyskują nowy, wspaniały smak i aromat. Mieszankę można stosować do pieczonych i smażonych ziemniaków, placków, farszów i zapiekanek ziemniaczanych oraz zup, np. kartoflanki.
Ziemniaki pieczone
Składniki (dla 4 osób):
- 1,7 kg ziemniaków
- 150 g boczku wędzonego
- olej
- 1,5 łyżki Przyprawy do dań z ziemniaków Kamis
Przygotowanie:
1. Ziemniaki obierz i pokrój w ćwiartki.
2. Włóż do naczynia żaroodpornego, skrop olejem i piecz ok. 1,5 godziny w temp. 220°C, od czasu do czasu mieszając.
3. 30 minut przed końcem pieczenia dodaj pokrojony w paseczki boczek, posyp przyprawą i delikatnie wymieszaj. Podawaj z kefirem lub maślanką.
Więcej kulinarnych inspiracji znajdziesz na
www.kamis.pl
Mieszanka przyprawowa
Może zawierać gorczycę, seler, soję, mleko, zboża zawierające gluten, jaja.